Президентът Анастасиадис може да бъде опериран по-рано

Президентът Анастасиадис ще бъде приет в болница в Ню Йорк днес за тестове преди сърдечната операция, която може да се проведе във вторник, което е с два дни по-рано от предварително обявения четвъртък.

Анастасиадис е в САЩ за да се подложи на операция на митралната клапа. Очаква се той да се върне в Кипър преди Коледа.

Операцията в Mout Sinai Hopsital ще бъде извършена от известния сърдечен хирург д-р Дейвид Адамс, като Анастасиадис лично ще покрие разходите за лечението си и за престоя на съпругата му и двамата кипърски лекари, които го придружават.

Президентът пристигна в Ню Йорк в неделя и се срещна с лекари и чуждестранни кореспонденти. Той заяви пред репортерите, че се чувства добре и че лекарите са оптимисти за решаването на проблема му и обяви, че има голяма вероятност операцията му да бъде преместена по-рано, във вторник.

На 12 ноември беше съобщено, че при рутинен преглед на 68-годишния държавник, е било открито, че ще се наложи операция. Операцията на митралната клапа е процедура, която се извършва за лечение на стеноза (стеснение) или изтичане от митралната клапа. Митралната клапа е клапан за приток за лявата страна на сърцето. Кръвта идва от белите дробове, откъдето  взима кислород, и се влива в лявото предсърдие. Когато се отваря, митралната клапа позволява на кръвта да тече от лявото предсърдие към основната изпомпваща камера на сърцето. След това се затваря, за да се предотврати изтичане на кръвта обратно в белите дробове при изтласкването й към тялото.

PhN

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*