Президентът Анастасиадис е провъзгласен за патрон на кипърското братство във Великобритания

 

„Надявам се Кипър да излезе от спасителната програма до края на 2015-та“, заяви президентът в Лондон.

Президентът на Република Кипър Никос Анастасиадис изрази надежда, че Кипър ще бъде в състояние да излезе от спасителната програма до края на 2015 г.

Говорейки на събитието, което се проведе в негова чест с кипърското братство в Лондон, той се позова на кипърския проблем и необходимостта за съдържателен диалог с цел постигане на споразумение

Позовавайки се на икономиката, президентът каза, че “ако всичко върви по план, бих искал да кажа, без никакво преувеличение или неоснователен оптимизъм, че се надявам, преди края на 2015 г. ние да бъдем в състояние да излезем от меморандума, и да стъпим на крака“. В словото си той се позова на рекапитализацията на банките с чуждестранни инвестиции и положителните последователни оценки на рейтинговите агенции.

Той поздрави организацията на отвъдморското братство, която навършва сега 80 години и благодари за тяхната помощ и подкрепа. Благодари за жеста, да го обявят за свой патрон и увери, че правителството винаги ще подкрепя кипърската общност във Великобритания.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*