Предстоящо: 8 юли/събота – Пети Фолклорен фестивал „Соватчии“ в Лимасол

На 8 юли 2023/събота в Лимасол, Фолклорна формация  „Соватчии“ за пети път ще разлюлее с танците си морската столица на Кипър.

И този път художествения ръководител на ФФ Соватчии -Теодоси Теодосиев събира няколко ансамбли, които ще покажат красотата на българските ритми и носии и ще ни пренесат в магията на българския фолклор.

Ще участват още оркестър „Орфей“-Пловдив, ТА „Българи“, ТА „Канатица“ и ТФ „Белоноги“-Паралимни.

Организаторите обещават незабравимо фолклорно преживяване.

Ще има студена бира и гореща скара и много настроение.

Potamos Germasoya Limassol

08/07/2023 17:30PM

Вход 10,00 евро

Локация 👉https://bit.ly/3qAN89F

Всички сме поканени!

***

 

Теодоси Теодосиев е основател и худ.ръководител на ФФ Соватчии.

2010-та идва уж за две години със съпругата си Светла в Кипър. За малко, но вече 13 години…

2015-та създава танцова формация Соватчии.

„В момент, когато всички се бяха оклюмали от голямата банкова криза в Кипър през 2013-та, аз реших да създам ансамбъла. Вложих всичката си любов, енергия, сили, време, средства, за да се случи. Все още имахме голяма българска общност на острова и ми се искаше нещо и аз да дам от себе си. Ей така, за добрия имидж на общността и родината ни, да покажем, че сме народ с древна история, култура и традиции! И за хората ни на острова, разбира се. Намериха се и съмишленици и вече осем години танцуваме заедно и се радваме на всеки Божи ден!

 

Благодарен съм на Таня Христова и Илияна Георгиева за подкрепата във всяко начинание. Повярваха в мен и в идеята ми и вече толкова години, каквото и да правим, правим го заедно.

Благодарен съм и на съпругата ми Светла, че ме търпи такъв, какъвто съм. Преди седем години ѝ предложих брак на първия фестивал. И до днес не сме сключили брак. Не съм се отказал (през смях), минаха седем години оттогава, но смятам, че сега топката е в нейното поле и очаквам вече тя да ми предложи…

Обаче междувременно се роди второто ни дете, Константин, който вече е на 2,5 години и е плод на Ковид старанието ни.

В събота очаквам да се съберем, не само българите в Лимасол, а и от целия остров! Да си попеем, да потанцуваме, да си поплачем, ако носталгията е толкова голяма. Вложих много усилия и любов в това събитие, затова казвам на всички „Заповядайте!“.

Ще бъде прекрасно. Имаме шанса да чуем един от най-добрите цигулари на България, Георги Янев, певицата Пепа Янева, нашите ансамбли в Кипър…

Заповядайте!“

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*