ПРЕДСТОЯЩО: „Желязното момче“ на Йордан Радичков в Кипър

Театър „Скала“ Ларнака, начало 16:00 часа

На 07/12/2019 в Ларнака, Българският Театър в Кипър “Храмът на Мелпомена” и Детската Театрална Школа към театъра отбелязват 90 годишнината от рождението на Йордан Радичков с постановката „Желязното момче“.

Режисурата е на Моника Мелеки и Юлия Бациева.

В представлението ще участват и прекрасните гимнастички от детската група по естетическа гимнастика “Илиахтида” с ръководител Марияна Ишмериева.

Пиесата е съвременна приказка за възрастни и деца, разказана от деца – така определят представлението от екипа. Героят в историята – железният робот Роби, научава уроците на живота, научава какво е смях и страх, а когато проронва първата си сълза, с изненада разбира, че най-неочаквано се е превърнал в истински човек.

По думите на Йордан Радичков, „театърът е игрище на ума. Актьорите играят своя футбол, но ние трябва да намерим такава топка, че зрителят да вика като гледа. Каква огромна грижа е това – да намерите своята парцалена топка! Това напомня играта при децата – дай им една парцалена топка и те вече вярват, че играят истински футбол. Винаги съм гледал на театъра като на празник, като на една извънредно красива игра, залята с много светлина, пълна с музика и въображение. Зная обаче, че той е страхотно оръжие, като нож без дръжка е, както и да посегна към него, все ще се посека.“

 

Всички сме поканени.

Събитието е благотворително и приходите от постановката ще бъдат дарени за лечението на едно дете.

Вход 10 евро.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*