ПРЕДСТОЯЩО В ЛАРНАКА – 28/9/2019, ФИНИКУДЕС 

ВТОРИ ТРАДИЦИОНЕН БЪЛГАРСКИ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР ТА “БЪЛГАРИ” И ПРИЯТЕЛИ”

Начало 18:00, вход свободен

На 28 септември (събота), булевард Финикудес, Ларнака за пореден път ще стане най-българското място в Кипър и сцена на втория традиционен български фолклорен събор на „ТА „Българи“ – Кипър и приятели”. Очаква ни незабравима вечер. Участниците в събора и тази година ще покажат красотата на българските носии, музика, песни и танци.

Дефилето на изпълнителите ще започне с празнично шествие по централната улица на Финикудес в 18:00 часа. Пригответе пълни батерии на телефоните и фотоапаратите си! И да ги аплодираме заслужено за куража, професионализма и родолюбието им!

Организаторите предупреждават: „Носете си удобни обувки и леки дрешки“!

Дръж се Ларнака, българите за пореден път ще разлюлеят централния булевард и сцена с бързи ритми и майсторски стъпки.

Тази година ще се включат и два български ансамбъла от Виена и Атина.

На сцената ще прозвучат изпълненията на невероятната Светла Дукатева и обичаният от нас музикант – клавирист Иван Йосифов. Добре познатите ни народни певци Мими Николова, Добрин Добрев и Миглена Башова ще изпълнят най-красивите си песни.

Със сигурност ще има и младо попълнение в лицето на Йоанис Мелекис, Нели Милова и Елени Мавруди, невероятни таланти, които уверено вървят по стъпките на големите.

Участват още Златко Стайнов – гъдулка, ФА „Китка“-Виена, ТФ „Детелини“-Атина, ТФ „Етника“, ФФ „Соватчии“ и ТА „Българи“-Кипър.

Водещи: Моника Мелеки и Харула Харилау.

Озвучаване: Луизос Луизо.

Не може български събор без традиционната българска скара! Организаторите уверяват, че скарата ще бъде топла, а бирата студена! И на народни цени. Кебапчетата и кюфтетата ще бъдат само по евро, бирата по 1.50, безалкохолните по евро, а водата – само 50 цента. Ще има къде да поседнете, да вдигнете наздравица с приятели. Но не вярвам много да се заседите по масите, сигурна съм, че Голямото българско хоро ще Ви вдигне на крака.

Очаква ни вълнуващо събитие! Всички, които са поне от 8-9 години на острова вярвам, че още помнят големите български събори в Ларнака, които събираха на хорото няколко хиляди сънародници, туристи и местни.

Да го направим и сега!

Събитието се провежда под патронажа на посолството на Р България в Кипър.

 

 

С подкрепата на община Ларнака

 
 Главен спонсор на събитието Арена Кипър /Arena Cyprus

 

 

СПОНСОРИ:

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*