Предстоящо: Българска вечер в Полис Хрисохус

Стойка Германова

На 25 май в Полис Хрисохус ще зазвучат български ритми, песни и танци. Специални гости на събитието са народните певци Стойка Германова и Добрин Добрев.

Това е поредното събитие от майския културен афиш на българската общност в Кипър, с подкрепата на СБК, Българското посолство, Българските училища в Пафос и Полис.

В началния замисъл, в събитието трябваше да вземе участие народната певица на Добруджа-Галина Дурмушлийска, която вчера претърпя спешна операция в болницата в Сливен и по разбираеми причини не може да участва. Докато са я вкарвали в операционната, запяла песента „Лале ли си, зюмбюл ли си”, разказвайки за символите в тази красива добруджанска песен. Благодарим на екипа хирурзи от сливенската болница за навременната намеса и перфектно изпълнен лекарски дълг. Пожелаваме на г-жа Дурмушлийска бързо оздравяване!

Организаторите изказват своята голяма благодарност към народната певица – г-жа Стойка Германова, която веднага се отзова на поканата им за участие в концерта. Утре те ще я посрещнат на летище Ларнака.

Стойка Германова е дългогодишна солистка на Ансамбъл Пирин и има зад гърба си 40 годишна кариера с концерти в родината и по света.

Добрин Добрев е певецът на Добруджа, познат на общността ни от много години.

https://www.youtube.com/watch?v=Z1lvAFO_7uA

Очаква ни една невероятна вечер, изпълнена с песните на Пирина и Добруджа и танците на кипърската танцова школа „Драку”. От събота, 26 май ни очакват три почивни дни, така че, не му мислете много. В петък вечер да се съберем в Полис Хрисохус и да се насладим на прекрасната музика, песни и танци, които са ни приготвили организаторите.

Начало 19:00часа, вход свободен.

Всички сте поканени!

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*