Правителството отрича връзка на Анастасиадис с Ryanair

Правителството днес отрече съобщението, че адвокатската кантора на президента Никос Анастасиадис, представлявани Ryanair в преговорите за продажбата на националния превозвач Cyprus Airways .

Фирмата също така отрече доклада в най-големия вестник на острова, Филелефтерос, който цитира доклад, изготвен от финансови съветници на авиокомпанията KPMG.

“Нашата първоначална реакция беше положителна и затова нашата фирма е обявена като юридически представител по време на подаване на документите за KPMG,” каза той.

Въпреки това, фирмата заяви, че е размислила и информирала авиокомпанията през септември, че тя не може да ги представлява “в светлината на факта, че участието на нашия офис в процедурата може да бъде тълкувано като конфликт на интереси, поради косвената връзка с президента.”

Фактът, че Ryanair не е била представлявана от фирма на Aнастасиадис ” е  бил споменат в парламента на 11 ноември. В действителност, на депутатите е било съобщено, че авиокомпанията е представлявана от Сотирис Питас и Co.

Заместник-говорителят на правителството Викторас Пападопулос заяви, че всяка критика към президента би била неоснователна.

Пападопулос каза, че Анастасиадис не участва във фирмата, която не е представлявала никакви банки, полу-държавни организации или компании, които правят бизнес с държавата от 1995 г. насам.

СМ

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*