Правителството обявяви „коледен подарък“ за получателите на социални помощи

Заместник-министерството на социалните грижи обяви в сряда „коледен подарък“, който ще бъде раздаден на получателите на социални помощи.

Право на „подарък” имат лицата, получаващи минимален гарантиран доход, обезщетение за пенсионери с ниски доходи, почетно обезщетение за многодетни майки, обезщетение за самотен родител и др.

Получателите на гарантиран минимален доход ще получат сума в размер на 80 на сто от основните нужди на семейството си за месец декември, която ще бъде изплатена по банковите им сметки на 13 декември.

Тези, които получават обезщетение за пенсионери с ниски доходи, ще получат сума, равна на надбавката им за месец декември, определена на минимум 100 евро. Парите ще бъдат преведени по банковите им сметки на 19 декември.

Многодетните майки, които получават съответната почетна надбавка, ще получат 100 евро на 18 декември.

Тези, които са на социално подпомагане, ще получат сума, равна на 80 на сто от основните нужди на семейството им за месец декември. Техните плащания ще бъдат разсрочени между 12 и 15 декември.

Кипърските гърци, живеещи на север, ще получат сума, равна на обичайната им държавна надбавка, която ще бъде изплатена на 13 декември. Децата, записани в кипърските гръцки училища в Ризокарпасо, също ще получат сума, равна на обичайната им държавна издръжка в същия ден.

Тези, които получават надбавка за самотен родител, ще получат 100 евро на 18 декември.

Общата стойност на „коледните подаръци“, раздадени от правителството, се оценява на 17,3 милиона евро.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*