Правителството дава тласък на образованието в Кипър

Кабинетът обяви вчера серия от решения, насочени към по-добро подпомагане на децата, изискващи допълнителна помощ в училище, а също и осигуряване на училищата условия за по-ефективна работа.

Според официално съобщение Кабинетът е одобрил откриването на 15 нови работни места за специалисти за децата със специални нужди в началното училище и 38 нови места за асистенти, придружаващи децата в по-горните степени на училище.

Това решение има за цел подобряване на предоставянето на услуги за ученици, изискващи допълнителна помощ и работа с увеличаване броя на специалните образователни структури в гимназиите.

В съобщението се отбелязва още, че е бил увеличен броят на регистрациите в държавните детски градини и началните училища, в които се предоставя специално образование за деца, които са посещавали доскоро частни училища. Кабинетът реши да открие 88 места, свързани с повишения и първоначални назначения на всички нива на държавното образование, включително и на университетско ниво.

Конкретно 14 места са открити за академичния състав в Open University Кипър, четири места в Кипърския технологичен университет, 67 позиции в други нива на образованието, както и едно място за образователен психолог.

Също така, кабинетът реши да даде на Neapolis University Пафос постоянен оперативен лиценз като университет. До момента университетът е работил с  временното одобрение.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*