Почти всички регистрации на превозни средства направени онлайн

Почти всички шофьори в Кипър правят своите регистрации на превозни средства онлайн, сочат данни на Министерството на автомобилния транспорт.

Общо 97,4% от всички регистрации досега са направени онлайн – 144 500 подновявания са регистрирани в отдела за автомобилен транспорт по интернет.

По-голямата част от регистрациите на коли за 2015 г. бяха подновени през почивните дни, най-вероятно от домовете, а не от работните места.

Досега е имало 150 000 подновявания, които представляват около 20% от превозните средства, които се използват понастоящем. Смята се, че около 70 000 от превозните средства са регистрирани като неупотребявани и спрени от движение.

Около 4000 регистрации на превозни средства бяха подновени чрез плащания по банков път. Около 2000 бяха подновени в центровете за обслужване на граждани, главно в Пафос и Лимасол, други 1500 – в Службата за автомобилен транспорт по места във всички региони и 500 – в пощенските клонове в Никозия.

Парламентът е готов да обсъди нови предложения за удължаване на плащането на пътния данък за 2015 г. и намаляване на покритието на регистрационните периоди до три месеца, за да се намалят разходите за регистрация.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*