Последно адио, Берлускони

На 12 юни 2023 г. в болница в Милано на 86-годишна възраст почина Силвио Берлускони. Той бе италиански политик, предприемач, застрахователен и медиен магнат.  Роден на 29 септември 1936 г. в Милано в семейство от средната класа. Учи право в Миланския държавен университет, като за да плати образованието си, работи в различни свери – продава прахосмукачки, прави снимки на обществени събития и ангажира своята група на круизове през лятото.

Берлускони бе най-дългогодишният министър-председател на Италия, като заема този пост съответно в периодите 1994 – 1995 г., 2001 – 2006 г. и от 2008 до ноември 2011 г. Бързата политическа кариера на Берлускони е често критикувана.

Фактът, че е едновременно министър-председател и влиятелна фигура в медиите, предизвиква спорове. Италианското обществено мнение бе разделено на двата полюса по отношение на неговите прояви и полемичната му личност. Според някои той е корумпиран и омразен политик, поддържащ връзки с мафията, а според други – човекът, който дърпа нагоре Италия.

Скандален, провокативен, ексцентричен, както и да го наричат, вярвам, че ще липсва на много хора от „Ботуша“.

Мир на Душата му!

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*