Полицията в Лимасол се опасява от нови кръвопролития след убийство през деня

Εξετάσεις της Αστυνομίας στη σκηνή όπου δολοφονήθηκε ο 55χρονος Θανάσης Καλογερόπουλος, στη Λεμεσό.

Полицията е в повишена готовност след убийството на 55-годишния Танасис Калогеропулос, извършено през деня в понеделник, загрижена, че това може да доведе до нови кръвопролития, съобщава Cyprus Mail.

Калогеропулос беше застрелян в Гермасогия, докато отиваше за сутрешното си плуване на плажа, който често посещаваше по крайбрежния път на Лимасол, след като оставил дъщерите си на училище.

Двама нападатели с качулки, облечени в черно, са стреляли по него с автомат “Калашников” и пистолет само от два метра, като общият брой на изстрелите все още не е потвърден.

Жертвата е простреляна в главата и други части на тялото. Очаква се държавните патолози да съобщят повече подробности в рамките на деня.

Началникът на полицията в Лимасол Лефтерис Кириаку потвърди в понеделник, че жертвата е била замесена в полицията в миналото – фраза, която обикновено намеква, че преди това е бил замесен в престъпление.

Местните медии съобщиха, че Калогеропулос е бил призован да свидетелства в две предишни дела за убийство.

Предполага се, че полицията е изправена пред широкомащабно разследване, тъй като Калогеропулос е имал много бизнес сделки, които може да са свързани с инцидента, докато връзките с минали случаи също са на масата.

Първоначалните разследвания се фокусират върху камерите за видеонаблюдение, движенията му от резиденцията му в Пареклисия и скорошни телефонни обаждания.

Централен фокус на разследването е колата за бягство, използвана от нападателите – предполага се, че са двама стрелци и вероятно шофьор.

Колата е намерена недалеч от мястото на убийството, но е била запалена, за да се унищожат улики. Полицията откри това, което смята, че са двете оръжия на убийството вътре.

Колата е обявена за открадната на 7 октомври в Лимасол. Допълнителен обрат е, че регистрационните табели на колата са били заменени с други, които са били откраднати от кола, принадлежаща на чужденец, който не е живял в Кипър от месеци.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*