Полицията атакува горещата точка на престъпността в Хлоракас/Пафос

Мащабна полицейска операция от 60 служители в Хлоракас в четвъртък сутринта беше насочена към добре позната гореща точка на престъпност, която установи, че седем апартамента крадат електричество.

Михалис Николау, говорител на полицията в Пафос и началник на отдела, каза пред Cyprus Mail, че офицери от звеното за бързо реагиране, отделът за наркотици и служители на отдела за миграция са участвали в ареста в 7 сутринта.

„Районът на жилищния комплекс Свети Никола в Хлоракас ни тревожи от известно време и е на радара ни, има проблеми почти всяка вечер“, обясни той.

Операцията продължи около четири часа и приключи до 11 сутринта, като доведе до три ареста и разкриване на серия от откраднати предмети – включително мотоциклет от Лимасол.

Николау обясни, че почти ежедневно има чести сигнали за наркотици, сбивания и други безредици в района.

В операцията участваха и служители на общинския съвет на EAC и Chlorakas, които участваха, докато проверяваха незаконни инсталации, които предаваха електричество на определени апартаменти. Те също така разследваха незаконни водопроводи.

Николау обясни, че е установено, че седем апартамента са вземали електричество от близката подстанция на EAC.

Комплексът Свети Никола многократно привличаше вниманието през последните години, най-вече когато около 600 граждани на трети страни протестираха срещу спирането на водоснабдяването .

Миналия февруари собственикът на комплекса беше разследван от полицията по подозрение, че е нарушил указ на вътрешното министерство, забраняващ заселването на допълнителни мигранти в селото.

Полицейската операция идва само дни след многократни въоръжени грабежи , извършени в Хлоракас – един павилион е ограбен два пъти за два дни.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*