Полицейско учение в четвъртък и петък в Ларнака

Едното от тях ще се проведе на летище Ларнака днес, в полунощ

Полицията и звеното за бързо реагиране при извънредни ситуации ще вземат участие в две учения в четвъртък и петък, съобщават властите.

Първото ще се проведе северно от района на Камарес в Ларнака, с участието на полицията и отдела за реагиране при аварийни ситуации от 19:00 до 23:00 часа в четвъртък.

Ученията ще тестват действията на полицията в Ларнака в случай на въоръжен епизод. През това време ще има мобилизация на полицейски служители, а трафикът ще бъде пренасочен. Като част от учението, ще бъде използвано и оръжие с халостни патрони.

Второто учение ще се проведе на летището в Ларнака от полунощ до 2.30 часа в петък. Това включва опцията терористична атака в зоната за регистрация и на самолета.

Полицията съобщи, че няма нужда от безпокойство, тъй като всички служби, участващи в упражнението ще вземат всички мерки, за да избегнат причиняването на неудобства за пътниците.

Учението на летището ще се извършва от службите за летищна сигурност и от звеното за спешно реагиране с подкрепата на летищния оператор Хермес, пожарната служба, отдела за гражданска авиация и други летищни услуги.

Учението няма да засегне всички редовни полети, пристигащи или заминаващи от летище Ларнака. Всички полети се очаква да работят нормално и навреме.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*