Политическите партии обвиняват правителството за закриването на Cyprus Airways

Закриването на Cyprus Airways е класически пример за предишни практики, които доведоха страната до ръба на фалита, каза в събота Викторас Пападопулос, говорител на компанията.

Той добави, че лошите практики трябва да се оставят в миналото. Увери всички служители на компанията, че ще получат всички ползи, които на имат право.

“Краят на CY Airways ни натъжава и аз искам да изразя нашата подкрепа за работниците и служителите, които са загубили работата си,” каза Пападопулос.

Авиокомпанията е официално закрита в петък, след като Европейската комисия постанови, че правителствените подаяния на авиокомпанията са незаконосъобразни и € 66 милиона от тях трябва да бъдат върнати. Авиокомпанията не може да си позволи тази операция и затова дейностите й са преустановени.

Той добави, че правителството се опитвало да избегне този край, но това не било възможно.

Политическите партии обаче не се съгласи с правителството и го обвиняват за закриването на CY Airways, още повече, смятат, че това закриване е дирижирано от самото правителство.

Елени Мавру от АКЕЛ заяви, че правителството съзнателно е решило да закрие CY Airways и че всички техни действия са обслужвали тази цел.

“Отхвърлянето на плана за преструктуриране от страна на Европейската комисия, се използва като извинение на манипулациите на правителството”, казва Мавру.

„Поздравявам правителството, получиха това, което искат“, заяви ръководителят на Гражданска Авиация Йоргос Лиликас.

Зелената партия също не скрива разочарованието си от решението на правителството. Те открито го обвиняват, че не направи нищо за спасяването на националния превозвач.

От EVROKO обявиха, че безславното закриване на компанията показва лекомислието и некомпетентността при решаване на критични въпроси, като заявиха, че ще настояват за разглеждане на решението на Европейската комисия, за да открият виновника за закриване на компанията.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*