Повече немски, швейцарски и холандски туристи в Напа

Кметовете на Агия Напа и Паралимни в понеделник казаха, че са оптимисти за увеличение на туристите от Германия, Швейцария и Холандия, което ще компенсира загубите от руските пазари.

Кметовете, Янис Карусос и Теодорос Пирилис, направиха коментарите си след завръщането си от участие в последната седмица на ITB Berlin – International Travel Trade Show в Берлин.

В интервю за  Кипърската Новинарска Агенция (CNA,) Карусос каза: “По време на изложението имахме срещи с представители от различни страни, включително Германия, Великобритания, Швейцария и Холандия, и посланията, които получихме, са обнадеждаващи.”

Той добави, че има увеличение на резервациите от германския пазар с 25%, докато Скандинавските пазари се очаква да останат при сходни нива с миналата година.

“Налице е увеличение на потока от Швейцария, Белгия и от северните европейски държави като цяло”, каза Карусос.

Кметът каза, че холандският пазар, който, както той отбеляза, бе изключен в продължение на години, е започнал да се отваря и вече имаме и първия директен полет до Ларнака, което е благоприятно за област Фамагуста.

Карусос каза, че хотелиерите във Фамагуста са признали промените в индустрията и са положили усилия да модернизират своите места. Проекти като изкуствени рифове и скулптурни паркове също така ще спомогнат да се подобри туристическия продукт в района, добави той. “Значителен брой туроператори признават специалните качества на Агия Напа и Протарас,” и добави, че туристическа организация на Кипър (CTO) и търговското министерство са подписали няколко споразумения с туристически агенти в Берлин.

Карусос добави още, че градовете ще се радват да бъдат подписани повече споразумения и по време на  Intourmarket (ITM) 2015 в Москва и на Международния търговски панаир за пътуване и туризъм 2015 през следващата седмица.

Кметът на Агия Напа също така разкри, че ол инклузив услугите, съставят само 30% от общите услуги в неговата област и че са били положени усилия за намаляване на броя им още повече, за да се насърчат хората да напуснат своите хотели и да посещават ресторанти, плажове и други места.

Кметът на Паралимни междувременно заяви, че се очаква капацитетът на хотелите в района да достигне до 70% от началото на месец април и очаква по-добри новини след пътуването за изложението в Москва.

Г-н Пирилис каза също, че са започнали работа и в посока към отварянето на нови пазари от страните от Близкия изток и Персийския залив

“Изглежда има добри перспективи от Израел и Ливан и се надяваме на увеличение, в сравнение с миналата година, в пристигналите от страните в Персийския залив”, каза той.

Той добави още : “Всички заинтересовани страни, Министерството на търговията, Кипърската туристическа организация, хотелиерите и местните власти осъзнават, че пропорционалното разпределение на ползващите туристическия продукт в Кипър трябва да се коригира. Нашите действия трябва да гарантират туризма да не зависи от конкретен пазар, а да има равномерно разпределение на хотелски стаи между различните пазари. ”

Той посочи и в продължаващите усилия да се удължи туристическият сезон от шест до девет месеца.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*