Планове да превърнат Вароша в „Лас Вегас на Средиземноморието“

Вароша може да бъде превърнат в „Лас Вегас на Средиземноморието“, показват  разкритията, че в Обединеното кралство е бил видян план от милиардери от цял ​​свят за реконструкция на призрачния град, след едностранния ход на север за повторно отваряне областта.

Според доклад, публикуван в британския Daily Express, Лондон може да бъде хвърлен в дипломатически спор с други страни заради плана, който вестникът твърди, че вижда за развитието на района.

„Сега след пет десетилетия на застой, след като редица планове за обединяване на острова бяха отхвърлени от кипърските гърци, Express.co.uk видя планове за връщане към живот на Вароша“, се казва в уебсайта.

Въпреки това, според доклада, британското правителство може да бъде посрещнато с безмилостна опозиция, особено спрямо кралското семейство, за което вестникът твърди, че притежава хотел Златни пясъци в района.

Според властите на кипърските турци, крал Чарлз е собственик на хотел „Златни пясъци“  в курортния град, който все още е строго охраняван и недостъпен без предварително разрешение.

Когато отвори врати през 1974 г., огромният хотелски комплекс беше обявен за първия седемзвезден хотел в света и беше толкова голям, че имаше вътрешна железница, за да развежда клиентите.

Кралското семейство по-рано категорично отрече хотелът да е собственост на короната и има въпроси дали сега се използва от британските сили за сигурност, тъй като островът е близо до Близкия изток и международни горещи точки, включително Сирия. Но министерството на отбраната също отрече да има отношение към хотела, когато беше попитано от депутата от торите Марк Франсоа.

Според сигнала обаче вече има спор със собствениците на имоти във Вароша, което създава правни проблеми за развитието на района.

Предложението на консорциум от бизнесмени милиардери от цял ​​свят, както и някои от най-успешните хотелиери в света, определи крайбрежния град Вароша като най-доброто място за този нов проект за милиарди паунда .

Според новите предложения той ще бъде възстановен на мястото си на една от най-добрите дестинации за почивка в света. Предвидени са десетки казина, луксозни хотели и курорти, магазини и изискани ресторанти.

Д-р Мухамет Ясарата, председател и главен изпълнителен директор на Paradise and Premier Group of Companies, водещ луксозен туроператор на север, Турция и Малта, каза: „Твърде дълго Америка смяташе Лас Вегас за блестящ пример за това какво може да се постигне чрез стратегически инвестиции. Крайно време е Европа да има претендент за привличане на туристи от всички краища на света.

„Какво по-добро място за установяване на съперник от историческа значима туристическа дестинация, която е лежала неизползвана и пренебрегвана твърде дълго.“

Чет Рамадан, съпредседател на Свободата и справедливостта за севера, каза: „Северен Кипър и останалата част от острова ще се възползват изключително много от това развитие. Това ще покаже на света, че Северен Кипър е отворен за бизнес.“

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*