Плановете за огромно виенско колело в Лимасол вече са в ход

Плановете за виенско колело, по-високо от Лондонското око, са в ход за силуета на Лимасол и се рекламират като потенциално благо за крайбрежния град.

Местните медии съобщиха в четвъртък, че плановете за предложената 147-метрова структура – Лондонското око е 135 м – са в много ранен етап и трябва да бъдат преодолени значителни препятствия, за да продължи, като например специални разрешения за планиране.

Предложението – с първоначална цена от 50 милиона евро – беше представено в сряда следобед на общинския съвет на Лимасол от архитектурната фирма PPA Architects, както съобщава Phileleftheros.

Въпреки това се разбира, че Кипърските пристанищни власти (CPA) ще участват по-пряко, тъй като притежават земята в старото пристанище Лимасол – предложеното място на проекта.

Наистина, масивното колело за наблюдение – наречено „Хиперион Лимасол“ ще бъде „в морето“ на върха на разширена част от сегашния вълнолом.

Според предварителните планове на проекта пълното завъртане на колелото за наблюдатели ще отнеме около 45 минути – с 45 капсули, побиращи между шест и 12 души всяка.

Предложението също има за цел да направи капсулите прозрачни, за да предлагат 360-градусова гледка към целия град и морето.

Допълнителната цел на дизайнера е да направи колелото възможно най-естетически привлекателно, с артистично впечатление, вдъхновено от „дизайн на паяжина“.

Politis съобщи, че дизайнерите са представили проекта на общинския съвет, където са цитирали много други градове в чужбина, които имат подобни колела за наблюдение, които сега са се превърнали в забележителности в тези градове, привличайки значителни нива на туризъм.

Но ранните индикации сочат, че проектът е амбициозен с голяма степен на несигурност дали ще получи зелена светлина.

Всъщност се разбира, че предложеният обект принадлежи на CPA, за който се съобщава, че вече е изчерпал своя коефициент на застрояване за района – което означава, че ще се изисква разрешение от кабинета, за да продължи.

Допълнителните усложнения включват потенциално допълнителни задръствания в района.

Phileleftheros съобщава, че проектът се предлага от украински бизнесмен, който постоянно пребивава в Кипър.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*