Пафос: И тази година без „Фестивалът на Афродита“

Фестивалът на Афродита в Пафос ще се завърне през 2024 г., потвърди кметът

Кметът на Пафос Федонас Федонос в петък потвърди, че Фестивалът на Афродита в Пафос ще се завърне през 2024 г. въпреки опасенията, че може да бъде премахнат завинаги.

Домакин в продължение на почти две десетилетия на площада на замъка на Като Пафос, Фестивалът на Афродита в Пафос не е организиран от 2019 г.

В четвъртък източник от местната власт в Пафос каза за Phileleftheros, че операта не е изоставена, но оставката на ключова фигура, отговорна за организацията, е причинила усложнения.

Съобщава се, че това е съчетано с разногласия, които са променили общата структура на организацията, и деградацията на културните въпроси след края на мандата й като Европейска столица на културата.

Полагат се усилия, добави източникът, за да се гарантира, че операта ще продължи тази година, но нямаше достатъчно време, за да се продължи с необходимото организиране на събитието.

Източникът обаче добави, че два концерта с Виенския оркестър ще се състоят в края на септември на малкото пристанище на Като Пафос.

Това беше потвърдено и от кмета Ф.Федиас, който направи изявление в петък, обещавайки, че фестивалът ще се завърне.

Кметът увери, че ще бъдат предприети всички необходими действия, така че всички проблеми да бъдат решени до септември 2024 г. и „Фестивалът на Афродита в Пафос да се завърне в културния живот на Пафос и Кипър“.

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*