Парк за гимнастика на брега на Кастела в Ларнака

На плажа Kastella, въпреки рибарското пристанище на Ларнака, се планира модерен парк за гимнастика с цел привличане на местни и чужденци, които са фенове на фитнес техниките, използвани в древна Гърция.

Плажният парк, който се очаква да бъде най-големият по рода си в Кипър и трябва да бъде готов до следващия ноември. Ще бъде реализиран от община Ларнака в сътрудничество с местната туристическа компания.

В пространството ще бъдат монтирани уреди за калистеника, вид гимнастика, която се развива бързо през последните години. Упражненията по калистенична гимнастика са вдъхновени от начина на обучение на древногръцките воини и атлети и са проектирани по такъв начин, че да подобрят физическото състояние и да развият физическия обем на индивида.

Паркът, който ще бъде създаден, ще бъде насочен към възрастни и деца, като една от целите му е организирането на спортни състезания в бъдеще.

Изборът на плаж Кастела, в района на Макензи, беше направен поради голямото открито пространство, което има, но също така и местоположението му, тъй като това е бързо развиващ се район, с голям брой туристически места за настаняване и нови жилищни единици. Подготовката на предложението е поета от община Ларнака. Събира се информация от професионалисти, които имат опит от подобни пространства и паркове в чужбина.

Организаторите от Ларнака вярват, че с функционирането си, паркът за гимнастика ще бъде обогатяващ проект, който ще привлече местни и чуждестранни посетители. В същото време прилежащият туристически бизнес ще може да го включи в предимствата и дейностите на района.

Припомняме ви, че като част от програмата за обогатяване на плажовете, местните власти вече пристъпиха към създаването на пет открити плажни фитнеса и спортна инфраструктура по бреговете на Ороклини и Пила, като в същото време бяха засадени стотици палми.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*