Панаги даден на дисциплинарна комисия

Кипърската футболна асоциация (CFA) реши да предаде рефера Мариос Панаги на дисциплинарна комисия, обвинявайки го, че прави обидни коментари онлайн срещу членове на Кипърската асоциация на съдиите (CRA). Той е обвинен от CFA също и за изпращане на обиден имейл на председателя на съдийската асоциация Ханс Рейгварт.

Според прессъобщение, публикувано на интернет страницата на CFA, на Панаги е даден срок до днес, за да отговори на обвиненията.

Мариус Панаги шокира света на футбола през декември, когато на пресконференция съобщи за широко разпространеното уговаряне на мачове, дирижирано от високопоставени служители на CRA и CFA, и даде обширни показания пред полицията, които доведоха до два ареста.

Той многократно обеща да изнесе “огромно количество доказателства”, с който разполага, ако органите решат да не разследват случая. Доказателствата, предимно телефонни разговори и имейли, ще  докажат, според Панаги, че членове на съдийската асоциация са били подложени на натиск да решават мачове в замяна на повишения.

Обвиненията за онлайн коментари се отнасят за пост от 15 януари, който Панаги е пуснал на своята Facebook страница, където пише имената на 10 служители на CFA и CRA – включително Рейгварт  – и  ги обвинява за уреждане на мачове. Той призовава своите Facebook последователи да “ги подиграват и да ги заплюят”.

Две от лицата в списъка на Панаги вече са подали жалба срещу него в полицията.

Скандалният рефер не коментира последното решение на CFA, като каза пред  Кипърската новинарска  агенция: “ще говоря, когато му дойде времето.”

Той също така намекна, че ще насрочи и втора пресконференция.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*