Още дъждовно и влажно време, но без голямо застудяване

Метеоролозите предупреждават да очакваме мокър и студен месец, но казват, че условията за големи студове, които приковаха острова миналата седмица са вече са зад гърба ни.

Според прогнозите за времето, дъжд и потенциални бури може да има на острова, въпреки че шансовете на друга зимна буря са минимални. Разкъсана облачност ще продължи на Тродос, но температурите се очаква леко да се вдигнат.

Проливни дъждове се очакват в Пафос според доклади за CyBC от днес сутринта. Облачно време и дъжд се очаква във вторник, сряда и четвъртък с незначителни шансовете на мълнии, докато леки превалявания от сняг ще продължат по високите полета на Кипър.

Въпреки че дъждът ще продължи в петък, температурите се очаква да се покачат леко. Същият модел се очаква през целия януари.

Екстремни студени условия – особено за Кипър и Близкия изток –  преобладаваха в региона миналата седмица, причинявайки проблеми в целия остров, като затворени пътища и училища, както и поставяне на службите за спешна помощ в повишена бойна готовност.

Според данни на метеорологичните служби, в Кипър са паднали 116,1 мм валежи от 1 януари до понеделник, което е 113% повече от средното за месец януари.

Но проливните дъждове бяха добре дошли за язовирите на острова, които изпитваха недостиг.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*