Очите на любовта  

 

Казват, че очакваме да ни обичат така, както ние самите го правим, защото само този начин ни е познат и разбираем. Но така, както се учим да говорим чужди езици, можем да се научим да разпознаваме любовта и в другите нейни проявления. Истината е, че начините по които показваме обичта си са различни – не по-добри или по-лоши, а просто различни. И най-важното в отношенията между двама души е да има любов и тя да се усеща във въздуха, дори и когато просто си мълчат заедно.

Преди месец срещнах в Агия Напа на скалите  двойка литовци. Седнали на скалите, гледаха се в очите безмълвни. Попитах дали мога да им направя снимка. Все едно не ме чуха. Едва когато фотоапаратът ми защрака около тях, погледнаха към мен с усмивка. Любовта се усещаше около тях, синьо море и небе, тишина, безвремие, и мостът на влюбените отсреща… И се целунаха…, не заради снимката ми, а просто защото се обичаха.

Няма стандарти или правила в любовта. Не ги търсете. Всеки показва по различен начин любовта си. Просто се обичайте!

Хубав декември на всички, щастливи празници с хората, които обичате и ви обичат! А ако не сте срещнали все още любовта, вярвайте, мечтайте. По Коледа се случват чудеса…, защо не и на вас!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*