Очаква се пристигащите туристи от Полша да надхвърлят 300 000 през 2024 г

Заместник-министърът на туризма Костас Кумис в петък каза, че се очаква пристигащите туристи от Полша да надхвърлят 300 000 през 2024 г., след като проведе редица срещи със заинтересовани страни от туризма в страната през последните два дни.

В изявлението си той изрази очакването си за по-нататъшни подобрения във въздушната свързаност между двете страни през следващата година, като се очакват полети до Кипър от 11 различни града.

Освен това той подчерта включването на чартърни полети от някои други авиокомпании в тези планове.

„Със сдържан оптимизъм, очакваме Полша да достигне или дори да надхвърли границата от 300 000 посетители през следващата година“, добави той.

Кумис подчерта растежа на полския туристически пазар от година на година, заявявайки, че „тази година беше свидетел на значително увеличение в сравнение с предходната година, достигайки до 47 процента, кулминирайки с 240 000 пристигания до края на октомври“.

По време на посещението си в Полша Кумис се срещна с ръководители на туристически организации, поддържащи разписание на полети до Кипър.

Тези срещи включваха дискусии относно резултатите от тази година, нивата на удовлетвореност на клиентите и плановете за следващата година.

Дискусиите се въртяха основно около развитието на полския пазар, като се фокусираха върху теми като въздушна свързаност, потенциално увеличаване на предлаганите места и възможно разширяване на туристическите програми от определени организации.

Освен това бяха проведени срещи с организации, специализирани в алтернативни форми на туризъм, особено съсредоточени около спортния туризъм.

 

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*