Очаква се кметът на Пафос да се оттегли

Изстрадалият кмет на Пафос Савас Вергас се очаква да обяви в петък, че се оттегля от поста, научиха журналисти вчера късно вечерта

Партията на Вергас, ДИКО нито потвърди, нито отрече слуховете.  “Трябва да изчакаме развитието (петък) преди да правим всякакви коментари по този въпрос,” каза говорителят на партията Кристиана Еротокриту пред медии.

Източник на Sigmalive твърди, че се упражнява  натиск върху Вергас направо от върха – от шефа на  партията Никола Пападопулос. Вероятно за ДИКО, последната капка, която преля чашата са най-новите разкрития и разследвания по отношение на тенис кортовете на Вергас, построени в близост до дома му в Пафос. След поредицата от твърдения за нередности, в които кметът е въвлечен, по-рано през деня управляващата партия ДИСИ се присъедини към исканията за оставка на Вергас, като общинските съветници на партията обявивиха, че отказват да заседават повече  заедно с Вергас.

Вергас суспендира участието си в общинските дела на 23 октомври, но все още не е напуснал официално. Призивът на ДИСИ за оставка на кмета бе последван от социалистическата партия ЕДЕК и Зелените. Самият Вергас е виден член на ДИКО, именно с негова помощ сегашният лидер на партията Пападопулос си осигури победа над противника си, Мариос Гароян, в ръководството на партията на изборите през декември миналата година. ДИКО все още не е поискала оставката на Вергас, но ръководството го спира от участие в някои от дейностите. Но Пападопулос не може да си позволи да остане безмълвен повече. Членове на ДИКО вече са изразили своето неодобрение и са поискали оставката му.  Дори се говори за изключването му от ДИКО.

Вътрешният министър Сократис Хасикос обяви пред пресата през октомври, че е изпратил писмо до Вергас, с което го моли да подаде оставка от поста си, така че полицейското разследване да може да продължи безпрепятствено.

СМ

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*