“Очаквайте още намаления на цените на електроенергията”

Ръководителят на енергийния регулаторен орган CERA, Джордж Шамас,  заяви вчера, че през следващите месеци се очакват по-нататъшни намаленията на цените на електроенергията.

Говорейки за CyBC, Шамас каза, че според оценки, цената на суровия петрол не се очаква да се вдигне в скоро време и това означава по-евтин ток.

“Цените на електроенергията бяха постепенно намалявани от август. До януари намалението е 10 на сто, а през февруари цените ще се понижат с още 5 на сто,” каза Шамас.

Той добави, че членовете на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) не са приели никакви решения за намаляване на производството на петрол, което ще се отрази на цените.

“Някои страни като Ирак увеличават производството, за да балансират разходите, както и Русия и САЩ,” каза Шамас.

Той добави, че през първите шест месеца на годината не се очаква увеличение на цените на суровия петрол.

Въпреки намаляването на цените на електроенергията, данните от индекса на потребителските цени (CPI) потвърждават, че цените в повечето сектори, с изключение на енергетиката, остават статични от юни 2014, с някои леки понижения, които не са в съответствие с намалението на цените на горивата.

Миналата седмица Асоциацията на потребителите призова Камарата на търговията и промишлеността на Кипър (KEVE), Федерацията на работодателите и индустриалците (OEB) и Асоциацията на собствениците на малки магазини (POVEK) да окажат натиск на своите членове да коригират своите цени в съответствие с намалението на цените на електроенергията, тъй като и техните оперативни разходи са намалели.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*