От 11 – 18 октомври Агия Напа, нейните гости и жители заживяват с ритмите на Средновековието

Агия Напа  отново е център на  културни събития. На 11 октомври започна Деветия Фестивал на Средновековието.

Представете си – една седмица, изпълнена с музика, концерти на различни международни групи, театър, танци, представления, изложби, симпозиуми и др., пресъздавайки средновековния период.

Под арките на средновековната църква вече е подредена внушителна изложба на костюми от раклите на прабаби, излъскани ризници, мечове и костюми от епохата, ръчно изработени изделия, картинна изложба, традиционни кипърски продукти, за всеки по нещо…

В топлата съботна вечер централната улица Макариос бе огласена от конски копита, ударни инструменти, шутове, принцеси, придворни дами, крале и кралици, пирати и танцьори, акробати на кокили, венециански маски, бурно аплодирани от публиката.

Кметът на Агия Напа, г-н  Янис Карусос приветства гостите и жителите на Агия Напа и пожела незабравими мигове с международната културна програма.

Патайотис Антониу, началник на кабинета на президента поздрави официалните гости и жители на района и приветства културните инициативи на община Агия Напа. „Искам да изразя нашето задоволство от културната дейност на Община Агия Напа, която е пример за подражание. Прекрасната организация, високото ниво на художествената програма, активното международно участие, което вече е традиция говорят, за отлична работа на общинския съвет, който постави качеството като водещ приоритет в работата си“, каза той.

Първата вечер на фестивала приключи с концерта „Византийска светлина“ на уникалния гръцки изпълнител Петрос Гаетанос, добре познат и обичан от кипърската публика. В концерта му бяха представени четири стила музика и песни от гръцкия и кипърски фолклор.

В следващите дни предстои:

12 октомври – Представление на холандската група „Павана“, „ Танцът на огъня“ и „От средновековието до наши дни“;

13 октомври – Представление на холандската група „Павана“, „ Танцът на огъня“ и Представление  на кипърска театрална група;

14 октомври – Концерти на немска и украинска музикални групи;

15 октомври – Представление на холандската група „Павана“, театралната постановка „Песента на моста“ с участието на гръцко-италианската група „Енкардиа“ и италианската певица Паула Петросилло;

16 октомври –  Музикалната постановка  „Flamengos – Arab“ с италианската група „Almoraima“;

17 октомври – „Огнени танци“ в изпълнение на холандската група;

18 октомври -Кконцерта на гръцката певица Лизета Калимери и фолклорната група „Макам“.

Програмата за всички концерти и постановки е с начало 19,30ч. и входът е свободен.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*