От Президентството: Очакват се мерки в отговор на турските провокации в ИИЗ на Кипър

Вчера в президентския дворец се проведе заседание на НС, начело на което бе Президентът на Републиката, г-н Никос Анастасиадис.

След срещата, пред репортерите, говорителят на правителството г-н Никос Христодуледес заяви, че президентът Анастасиадис е информирал членовете на Съвета по отношение на нарушенията на ИИЗ, и по-специално, от сеизмични фрегата “Барбарос” и военните кораби, които го придружават.

„Позицията на Националния съвет, като цяло, добави той, единодушно осъжда неприемливите незаконни действия от страна на Турция.”

Говорителят добави, че президентът е информирал членовете на Националния съвет за действията, предприети от правителството досега, и тези, които са били решени по време на срещата с лидерите на политически партии на срещата с президента на 7 октомври.

„В атмосфера на взаимно разбирателство, бяха изслушани предложения от всички партийни лидери, както и от бившия президент на Републиката, г-н Деметрис Христофиас. Утре след обмен на гледни точки, ще бъдат обявени  допълнителните мерки в отговор на турските провокации “, добави говорителят.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*