Отслабваме, ако започнем храненето си с десерта

При консумирането на сладки неща вместо ордьовър ние можем да по-добре да контролираме апетита си, смятат британски диетолози

Ще добавя по български „ха дано, ама надали”. И за да ви оправя настроението във ветровития и облачен следобед, насладете се на няколко кулинарни шедьовъра. Няма значение дали ще отслабнете, по-важно е да се чувствате щастливи!

Бон апетит!

 

 Диетолозите често съветват да ограничим максимално захарните изделия. Според ново изследване обаче това не е необходимо.

Ако искаме да отслабнем, трябва да започваме храненето си по обратен ред, с десерта, съветват британски диетолози, цитирани от в. “Дейли мейл” и агенция Ройтерс.

При консумирането на сладки неща вместо ордьовър ние можем да по-добре да контролираме апетита си.

За това спомага протеинът глюкокиназа, който следи какви количества глюкоза сме поели. Тогава той дава команда за набавяне на повече сладки храни, ако нивата на захар са ниски.

Изследването е дело на учени от лондонския “Импириъл колидж”.

Екипът провел експерименти с плъхове, които имали възможност да избират между обичайната си храна и подсладена вода. Те пийвали малко от водата, след което консумирали значителни количества пелети.

Но когато специалистите увеличавали нивата на глюкокиназа в организма им, те наблягали на сладката вода, а намалявали консумацията на пелети.

При друга поредица от тестове било доказано, че когато опитните животни гладували в продължение на 24 часа, нивата им на глюкокиназа в мозъка значително нараснали.

Британските учени установили, че хората, които не могат да устоят на сладките неща, имат по-високи нива на глюкокиназа.

Откритията на екипа на д-р Джеймс Гардинър ще доведат до разработването на нови лекарства за отслабване. И на ред практически съвети – ако искаме да се разделим някои и друг килограм, да започваме храненето си с десерта.

Бон апетит!

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*