Отнемане на собствеността за минути

Отнети къщи ще сменят собствениците си за 15 минути след последната оферта на търга  за тях, според новото законодателство внесено в парламента тази седмица.

Текстовете, представени на съответните парламентарни комисии в сряда, определят границите, сроковете и процедурите за финализиране на последните етапи на процеса на отнемане на собствеността.

В съответствие с регламентите, предложени за одобряване, най-напред ще бъдат представени писмени оферти преди търг на живо, който ще започне с най-високата писмена оферта.

Търгът ще се осъществява в продължение на един час, през който първоначалният собственик до последната минута, все още ще е в състояние да спаси своята собственост, като плати достигнатата по време на търга сума.

Ако повече от един имот, принадлежащ на едно и също лице се предлага на търг в един и същи ден, неговото основно жилище ще бъде предложено на търга последно.

Междувременно политически партии подготвят серия от изменения на закона за обявяването на несъстоятелност на физически лица, който опозиционните депутати описват като “подарък за банките” или “капан за кредитополучателите.”

Банките също са посочили, че не са доволни от някои аспекти на предложения закон, казвайки, че той ще направи поръчителите безсмислени. Налице е също така загриженост за предложенията да се изчистят дълговете под 15 000 евро, тъй като процедурите, в които кредитополучателят ще трябва да влезе, за да изчисти своите дългове, ще им струват повече от дължимата сума.

3 коментара

  1. Може ли да ми изпратите законовото решение . Благодаря

    • Това за момента е само новина от пресата. Ако сте в тази ситуация, банката непременно ще ви представи законовото решение.

  2. Банковата система са срастнали като свински черва. Държавата стимулира банките, а те от своя страна се грижат за финансовите пстъпления в държавата, като осъществяват контрол за това, дали сте си платили задълженията към държавата. независимо, че това са правни отношения, които се трябва да се решават, чрез съда, в случай, че има нарушение от някоя от страните в законодателно отношение. но не, банките го играят като данъчни за да си събира държавата задълженията си. Може би не и стига компетентност и възможности за да го направи. Но това създава предпоставки да си затваря очите, към не дотам законови действия на банките спрямо гражданите. Да не говорим за лихвите, които са пълна лъжа, стимулирана от държавата, за ограбване на населението, т.е. не цялото /богоизбраните правят изключение/.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*