Открити са телата на пилотите и останките от изчезналия снощи ливански самолет

Вчера кипърските медии съобщиха за изчезването на малък самолет, който е излетял на тренировъчен полет от Пафос за Бейрут с двама души на борда – ливански пилот и кипърски изпитател.

И докато се изказваха различни версии за изчезването му, днес съобщават, че останки от разбития самолет са открити на 100 км от бреговете на Ливан, според изявление на ливанския министър на вътрешните работи Nuhaq El Mashnouq.

Други съобщения твърдят, че отломки от самолета са открити на около 40 морски мили (75 км) от Ларнака.

 

Намерени са телата на двамата авиатори

Намерени са телата на двамата мъже, които са били на борда на DiamondDA42, който извършваше тренировъчен полет в сряда вечерта, тръгвайки от летище Пафос за Бейрут. Това са кипърският пилот Августинос Августи и ливанския Джордж Обаги.

Снощи гръцки танкер, плаващ в морето е забелязал отломки във водата на 45 морски мили от Ларнака.

Преди часове Sigmalive съобщи, че отломките са събрани и натоварени на немски военен кораб и ще бъдат прехвърлени до летище Ларнака, където ще започне разследване на причините за злополуката.

Самолетът е излетял от летище Пафос в 18:20 в сряда и според докладите. Принадлежи на школа за обучение на пилоти в Пафос. Излитайки от Пафос, самолетът кръжи над военната база Акротири на 9000 фута височина. Попитали са го дали има някакъв проблем и пилотът отговорил, че е имало малък проблем и че се опитва да го разреши.

Самолетът се снижава до 6000 фута и след това изчезва от радарите в 19:04.

Отделът за гражданска авиация на Кипър обяви за изчезването му в 19:18, и че започва незабавно издирване и спасителна операция. Операцията е водена от JRCC, бреговата охрана и един хеликоптер, докато Израел изпраща два транспортни самолети C130 и два CH – 53 хеликоптери. Ливан изпрати също един самолет C130, за да помогне в търсенето.

JRCC съобщи, че кораби и хеликоптери и кораби на ООН, намиращи се в Ливан също са се включили в операцията.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*