Отвориха коридора за помощ на Кипър към Газа

След седмици на интензивни дискусии и подготовка Израел даде зелена светлина за хуманитарен коридор за транспортиране на помощ от Кипър до Газа.

Според държавната телевизия CyBC британски кораб е отплувал от пристанището на Ларнака, натоварен с 80 тона хуманитарна помощ в събота.

Корабът беше ескортиран от военни кораби на Кралския флот на Обединеното кралство и ще транспортира помощта през Израел.

Според различни доклади Кипър и Обединеното кралство се очаква да издадат съвместно изявление по въпроса по-късно в понеделник.

Междувременно кипърската фармацевтична компания Medochemie обяви в понеделник, че е изпратила медицински консумативи на стойност 10 тона, като антибиотици и педиатрични лекарства, на местните медицински звена в Газа.

Доставките трябва да пристигнат в ивицата Газа през Египет и не са на борда на кораба, тръгнал от пристанището на Ларнака.

„Стойността на човешкия живот не подлежи на обсъждане и Medochemie, най-голямата фармацевтична компания в Кипър, не може да остане безразлична към огромната нужда на нашите събратя от лекарства“, казаха от фармацевтичната компания.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*