Обичате ли диаманти

Бижутери мамят туристите с качеството на диамантите

Нерегламентираните условия, лошото качество и измамните практики на кипърския пазар за бижута, особено по отношение на диамантите, доведоха до спад в продажбите.

Бижутери в крайбрежните градове Пафос, Лимасол, Ларнака и Агия Напа се оплакват, че продажбите на диаманти и бижута са се понижили.

„Разбира се, че продажбите ще им спаднат, някои от тях са измамили туристите, как тогава ще се върнат пак при тях да си купят бижу от ненадежден източник“, каза Андис Натанаил, директор на руската бизнес асоциация в Кипър.

„Имаме проблем с качеството на диамантите, продавани на чужденци в Кипър“, каза Натанаил.

„Диамантите в Кипър не са сертифицирани“, заяви той. Асоциацията е получила множество оплаквания относно фалшиви сделки или фалшиви бижута.

“Имаме огромен проблем в сектора на диаманти и губим доверието си”, каза Натанаил.

„Хората, които са запознати със ситуацията, впоследствие ще се въздържат от закупуване на скъпи диаманти или други скъпоценни камъни в Кипър“, добави той.

Според Натанаил, единственият начин да се реши сегашният проблем е да се гарантира по някакъв начин на бъдещия купувач качеството на диамантите и другите скъпоценни камъни по същия начин, по който се сертифицират златните и сребърните бижута.

Затова мили дами, ако искате диамант с повечко карати, по-добре го купете от друга страна! Бихте могли например да си направите едно кратко пътуване до Амстердам…

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*