Нови проекти в Ларнака

larnacaМежду осем и десет милиона ще бъдат изразходвани за изграждане на нови вълноломи в Ороклини и Ларнака. Средствата ще бъдат изразходвани за създаването на седем нови вълнолома в Ороклини и пет в Ларнака. Това бе обсъдено на среща в понеделник от министъра на Комуникациите Андреас Деметриадес и кмета на Ларнака Андреас Луруджатис. Община Ларнака ще подпомогне с 2.35 милиона евро за създаването на вълноломите.

Деметриадес уточни, че вълноломите в Ороклини са частично финансирани от Европейския съюз, за разлика от тези в Ларнака, които няма да бъдат. Кметът на Ларнака заяви, че срещата е помогнала да се намерят  „практически решения и да се сложат срокове на различни теми, някои от които са били обсъждани и преди това”.

Що се отнася до новото болнично крило в Ларнака, той добави, че министерството прави усилия за рестартиране на проекта. “Ние се надяваме, че проектът ще продължи, но много пъти се създават проблеми не само от министерството, но и от фирмите изпълнители на проекта.

Дваматаобсъдиха иидеята зариболовно пристанище в Ларнака, след бул.Тасос Митсопулос, за което правителството е добавило €150 000 в бюджета за офшорни работи, докато община Ларнака набави средствата чрез програмата на ЕС за рибарство.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*