Нови проблеми заради несъществуващия Cyprus Airways

Туристическата агенция Top Kinisis, която бе натоварена от правителството да поеме пътниците на вече несъществуващата Cyprus Airways, е помолила финансовото министерство за още средства, тъй като не могат да покрият всички разходи на резервните полети.

Според служител на туристическата агенция се очаква рязко покачване на цените на билетите през Великденските празници, а бюджетът, отпуснат от правителството няма да бъде достатъчен.
“Ние получихме бюджет от държавата с искане да се организират всички пътници, които не искат да им бъде възстановена пълната сума. Ако е възможно ще предложим директен полет или резервен вариант със свързващи полети “, заяви представител на компанията.
“За съжаление, цените на билетите са се повишили и отпуснатите от държавата средства не са достатъчни, за да покрият разходите по новия билет. За тази цел, ние сме подали официална молба до финансовото министерство и очакваме техния отговор всеки момент. ”
Държавата разпредели средно по € 320 на пътник за организиране на пътуванията. За хората, които са резервирали със Cyprus Airways по-рано, цифрата може да е близо до цената на билета, но колкото по-близо е датата на пътуването, обикновено билета става по-скъп, особено по време на Великден.
При обявяването на затварянето на CY през януари, финансовият министър Харис Георгиадис обеща, че държавата ще предложи на всеки титуляр на билет реална алтернатива за пътуване, или пълно възстановяване на сумата.
Много оплаквания, произтичащи от спирането на Cyprus Airways се отнасят и за пощенските услуги. След като загуби най-големият си дистрибутор, пощенската служба в Кипър сега се бори да функционира безпрепятствено.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*