Нови главоболия за кмета на Пафос, Савас Вергас

Кметът Пафос Савас Вергас е гледан буквално под микроскоп в още един случай, за изграждане на тенис корт до дома му, на общинска земя.

Според одитора Одисеас Михаелидес, семейство Вергас изглежда са изградили тенис корт в близост до техния дом Пафос, без първо да се осигури разрешение за строеж. Освен това, тенис корта е построен върху държавна земя, която първоначално трябвало да бъде запазена като зелени площи.

„Получихме информация и за този случай и веднага изпратихме наши хора, които да проучат на място сигнала”, казва в изявлението си за Cyprus Mail той.

Михаелидес веднага е поискал да му бъде изпратена цялата необходима документация по отношение на дома на кмета.

Запитан дали този тенис корт е предназначен за лична употреба от кмета, или е обществено съоръжение, той отговоря, че единствения начин да стигне до корта е била предната врата на дома  на кмета.

Кметът на Пафос е обвинен в писмен вид в понеделник във връзка със заплашителните текстови съобщения, изпратени на свидетелите в подозрително зониране на общински земи в случай, свързан с известен предприемач от района.

Заедно с още трима души, кметът е обвинен във връзка с конспирация за извършване на престъпление, издаване на заплахи и намеса в съдебните производства.
Вергас бе арестуван по-рано през октомври във връзка с заплашителни текстови съобщения, изпратени до четирима души, включително и до себе си.

Двама от получателите са били свидетели в случай на зонирането на земите с участието на шефа на Aristo Developers Теодорос Аристодему.  Заплашително текстово съобщение бе изпратено и на един журналист.

Сагата на кмета на Пафос продължава.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*