Нова автобусна линия Строволос-център Никозия

Специалната автобусна линия, която сега свързва Строволос със столицата, ще започне да работи на 4 септември. Това съобщиха официално от Министерството на транспорта, съобщенията и благоустройството.

Специалната линия ще бъде с дължина 1,8 км на магистрала А1. Ще минава от кръстовището на индустриалната зона Strovolos до кръстовището на булевардите Lemesou и Athalassas, популярно като „кръстовището Kalispera“. Това ще дава предимство на автобусите и ще позволи на градския транспорт да заобикаля задръстванията на входа на столицата. „Това няма да повлияе на трафика в този участък“, се казва в изявление на Министерството на транспорта .

Създаването на бус лента на входа на Никозия ще осигури непрекъснато движение на автобусите към центъра на града по част от магистралата, където има големи задръствания през деня и особено в сутрешните часове пик, от 07:00 до 09:00 ч.

Очаква се създаването на специална линия незабавно да подобри качеството на обществения транспорт в Никозия. Пътниците ще могат да спестят около 20 минути, пътувайки през споменатото кръстовище.

Новата автобусна линия ще се присъедини към съществуващата специална лента на булевард Каламон и ще може да обслужва автогарата на болницата в Никозия. Той е важен център за столицата, през който минават всички градски пътища, които свързват Строволос и центъра на града с болничната зона и всички райони на югоизточна Никозия.

Специализираната линия ще се използва от междуградски автобуси, включително тези, които пътуват до и от летищата в страната. Както и частни автобуси, които превозват служители, студенти и туристи.

На стадиона на GSP ще има съоръжение за паркиране и каране, което ще се обслужва от нови градски автобусни линии и междуградски автобуси. Тук можете да паркирате колата си безплатно.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*