Нова автобусна линия в Лимасол в помощ на ученици и студенти

Автобусната компания на Лимасол EMEL пуска околовръстен маршрут в община Ypsonas. Той е насочен предимно към подпомагане на учениците да преминават между дома, училището и извънкласните дейности.

Подготовката за пускането на трасето се извършва през последните три години. Новият маршрут се нарича Circular Green, защото ще се обслужва от електробуси.

За непълнолетни месечната карта ще струва 10 евро. Ще се предлагат и карти за три, шест и дванадесет месеца. Децата, които вече имат карта за градски транспорт, ще могат да я ползват без допълнително заплащане.

Месечната карта с отстъпка за пенсионери и студенти ще струва 20 евро. Стандартният билет за едно пътуване ще струва 1,5 евро, а стандартната месечна карта ще струва 40 евро.

Билети за едно пътуване, студентски карти за един или три месеца могат да бъдат закупени директно в автобуса. Други карти могат да бъдат закупени в офиса на EMEL до старата болница в Лимасол. Картите могат да се презареждат чрез приложението Motion, в офисите на EMEL или в платформата JCC.

Министърът на транспорта Алексис Вафиадис отбеляза, че новият проект е стъпка в правилната посока за намаляване на задръстванията, замърсяването на околната среда и неудобството при движение. „Надявам се, че тези усилия ще бъдат подкрепени от Ypsonas и жителите“, каза министърът.

Шефът на транспортното министерство добави, че ако проектът е успешен, той може да се реализира и в други общини. Отделът също така проучва възможността за откриване на съоръжение за паркиране и каране в Лимасол.

Кметът на Ипсонас Пантелис Георгиу каза, че автобусите ще се движат по кръговия маршрут на всеки 25 минути. Но в зависимост от натоварването този интервал може да бъде намален до 15 минути. По маршрута има 65 спирки. На тях общината ще монтира нови сенници, първите 10 от които ще бъдат поставени през следващата седмица, а още 12 до края на годината.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*