Нивелина  Георгиева, вълшебницата на тестото

За мен е радост и удоволствие да ви представя една прекрасна българка, която е истински магьосник в кухнята и в работата с тесто. Случайно зърнах една много красива българска погача на събитието на СБК на 21 май в Тамасос и останах без думи. Зарекох се да открия златоръката жена, която я направи и да ви я представя. Защото тя го заслужава!

Нивелина е на 42 години и идва от родния Бургас в Кипър през 2001-ва със съпруга си. Имат две деца – син на 17 и дъщеря на 12 години. Казва, че за нея е най-важно всеки ден семейството ѝ да има прясно сготвена домашна храна и не пести нито време, нито усилия да им ги осигури.

„Готвач съм по професия, завършила съм Техникум по обществено хранене. Обичам да готвя и да правя различни вкусотии, да радвам близките и приятелите си.

Работеща жена съм и всеки ден ходя на работа, но това не ми пречи да се занимавам с хобито си – месене на хляб и разни сладки изкушения.

По време на първия Ковид локдаун започнах да меся козунаци. Десетки козунаци, които раздавах на приятели и близки, а и у дома семейството ми си отяде на вкусотии. Неочаквано се сдобих с поръчки за тридесет козунака. И така се започна с магията с тестото. Последваха традиционни български погачи за всякакви поводи, тестени лучници от старите тефтери, точени на ръка баници със спанак, със сирене. И всичко се случваше лесно и перфектно.

Купих си професионален миксер и започнах да опитвам различни стари български рецепти от старите тефтери на баба и мама, от свекърва ми и от нейната свекърва… И увлечението прерасна в страст, която още ме държи и вече си мечтая за собствена пекарна в Никозия, в която да работим цялото семейство. Някои дизайни си измислям сама според повода, друг път заимствам идеи от различните готварски групи в социалните мрежи… Искам да направя погача феникс. Има много символика и сила в тази митична птица и вече зная как ще изглежда.

Често ме питат за рецепти. При мен няма понятие „професионална тайна“. Ако някой иска да се научи, да заповяда. Готова съм да споделя технологии и рецепти.

Радвам се, че имам клиенти от всички градове на острова. Правила съм поръчки за сватби, кръщенета и други поводи. Сега за първи път поех един кетъринг за събитие на сънародници и вярвам, че ще успея да ги изненадам.

Не приемам работата си като бизнес, поне на този етап. Първо е любов, след това радост, като виждаш, че другите са доволни и щастливи и след това всичко останало.“

Възхитена съм от тази невероятна жена, която твори вълшебства! Усмихната, позитивна, отзивчива, готова да сподели опит и знания с желаещите. Мечтае за собствена пекарна! Да БЪДЕ!

А вие, скъпи читатели, ако имате повод и не сте на „ти“ с брашното и тестото, може да я потърсите на тел. 97 756 074. Със сигурност ще останете доволни!

Ева Иванова

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*