На кипърските ученици им липсват знания и умения, казва ОИСР  

Кипърските ученици, които завършват средното си образование, нямат необходимите знания и умения за пълната им интеграция и участието им в съвременното общество, се казва в програма на ОИСР за международно оценяване на учениците (PISA).

Последните данни на PISA бяха представени по време на семинар днес в конферентния  център Филоксения, в Никозия.

В обръщението си към участниците министърът на образованието и културата Костас Kaдис каза, че тези констатации показват, че най-много са 15-годишните в Кипър, които имат по-ниски умения за справяне с рутинни проблеми в темите по математика, природни науки и разбиране на текстове.

Броят на учениците, които са придобили умения, позволяващи им да стигнат до логични заключения, да оценят аргументи и да разсъждават върху тях е относително малък, добави той.

Той изрази решителността на  министерството да се съсредоточи върху въпроса и възползвайки се от констатациите, да се предприемат стъпки за подобряване на образованието.

Kадис отбеляза, че подобряването на резултатите на учениците е една от най-важните цели на министерството за тази година, като добави, че това е изисква и обществото.

Cyprus Mail

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*