Нараства недоволството от премахването на облекченията

Премахването на замразяването на данъка върху горивата и електричеството изпраща послание, че правителството няма връзка с обществото, заяви профсъюзът PЕО днес.

„Решението показва безразличие към борбите на работниците, пенсионерите и уязвимите групи, които виждат как стандартът им на живот се свива ежедневно“, казаха от ПЕО.

Работниците вече са поставени на колене с високи цени, каза синдикатът и добави, че прекратяването на мерките за облекчение в комбинация с ескалиращи лихви и увеличени разходи за жилища ще засегне огромното мнозинство от хората.

От синдиката съобщават, че получават жалби от отчаяни работници, изправени пред призрака на завишени сметки за електричество през летния сезон.

„Спешно е необходимо разширяване на мерките и всеобхватен пакет за подкрепа за домакинствата с ниски и средни доходи, както и прилагането на интегрирана жилищна политика“, се казва в изявлението на синдиката.

Призовават държавата да отговори дали нейният приоритет е „подчинение и спазване на заповедите на международния валутен фонд или решителната подкрепа на обществото в момент, когато публичната хазна е пълна, поради супер печалби от увеличен ДДС и данък върху потреблението”.

Междувременно търговците на бензин обявиха в сряда, че ще се организират в знак на протест срещу нелоялната конкуренция на по-евтиния бензин от север.

Събитието е планирано за 27 юни, когато протестиращите ще карат превозните си средства от пропускателния пункт Ayios Dometios до президентския дворец.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*