Най-трогателният момент – Коце е героят на деня

Отборът на Ботев Пловдив направи незабравим деня за един от най-малките си привърженици

9-годишният Коста Архондакис се превърна в главното действащо лице на терена преди мача на „канарчетата” с Лудогорец.

Детето се бори с упорита и тежка диагноза – рак. Това обаче не му попречи да изведе своите кумири на игралното поле под аплодисментите на публиката в Коматево. Освен това, Коста изпълни началния удар в мача, като дори изтегли жребия преди първия съдийски сигнал.

Малчуганът получи свой собствен екип на Ботев Пловдив, с името Коце и номер 12 на гърба. Малкият бе зарадван и от искрените поздравления на всички играчи на терена, на треньорите и представителите на двата щаба.

Ботев Пд се включи в благотворителната инициатива за събиране на средства за детето.

Коста Архондакис е от пловдивското село Цалапица. Когато е на 8 годинки, силно главоболие и световъртеж стават причина родителите на Коце да потърсят лекарска помощ.

След направените изследвания става ясно, че детето има тумор на малкия мозък. Но бедите не свършват до тук. Прави му се операция по спешност и от направената хистология става ясно, че туморът е злокачествен. Необходима е спешна лъчетерапия, придружена с химиотерапия.

Така Коце стартира битката за своя живот. Започва дарителска кампания и само след месец той вече е в турската клиника Аджъбадем, където и до днес се лекува. Всяка седмица Коста пътува до Турция. Болестта е в напреднал стадий (4-ти) , но детето се бори и вярва, че един ден ще пребори болестта.

Всеки, който иска да помогне на Коце, може да направи това на следната дарителска сметка:

сметка на Коста Димитър Архондакис:

IBAN BG87UNCR70001521203623

Телефон за информация: 0887117790

PayPal: van4eto86@mail.bg

Източник: Gong.bg

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*