Най-после се разбраха за проблемите на летищата в Кипър

Вчера, 12 юли в Министерството на труда бе подписано специално споразумение между дружествата LGS и Swissport и профсъюзите SEK, ПЕО, ДЕОК и OEB, в присъствието на министъра на труда, социалните грижи и социалното осигуряване на г-жа Зета Емилианиду.

Говорейки пред представители на медиите, министърът заяви, че с подписването на това специално Споразумение се е решил проблемът с различията между служители и дружествата работодатели на летищата в Ларнака и Пафос.  Тя благодари на синдикатите и на фирмите и техните служители за приноса им за постигане на споразумение.

С подписването на споразумението, каза министърът на труда, е възможно съществуването на социален мир, което е абсолютно необходимо, заявявайки, че чрез диалог и добра воля всички различия могат да бъдат решени.

Миналата седмица работниците от Swissport и LGS преустановиха временно работа с твърдение, че работодателите им са в нарушение на колективните трудови договори.

Преговорите бяха стигнали до задънена улица след 14-месечен период на преговори с двете компании.

Синдикатите благодариха на министър Зета Емилианиду за положените усилия спорът да бъде разрешен. Предложението на министъра до голяма степен отговаря на различни въпроси, повдигнати по отношение на прилагането и разширяването на колективните трудови договори, съобщиха синдикатите.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*