Млад каварненец върви по стъпките на Григор Димитров

21-годишен студент от Каварна върви по стъпките на Григор Димитров. Стефан Трифонов в момента е студент в Национална спортна академия, където се подготвя за треньор по тенис, разказа неотдавна btv.bg

От 16 години младият каварненец е на корта. Когато бил съвсем малък, започнал да се занимава с различни видове спорт – футбол, спортни танци. Разбрал обаче, че не това са неговите спортове. По стечение на обстоятелствата, домът му в Каварна се намирал до спортния комплекс, където са тенис кортовете. След училище гледал как играят по-големите и пожелал да се занимава с тенис. Спечелил още първия турнир, в който участвал. Дал си сметка, че това е нещото, което го радва, за което е създаден. След първия турнир последвали още много победи и купи.

По покана на бившия №1 Марсело Риос Стефан в продължение на месец тренирал в неговия клуб в Испания. Издръжката обаче се оказала непосилна за неговите родители и той се завърнал обратно в България, където интересът към него не стихва.

Имал е предложения от няколко страни от Европа, Африка и Азия, но казва, че семейството му го е възпитало така, че, имаш ли вариант, правиш всичко възможно, за да можеш да се реализираш в страната си. „Аз обичам България, обичам ценностите, обичам всичко тук и винаги съм искал да остана тук, споделя Стефан.

Един от най-трудните моменти за Стефан е преди две години, когато заради травма излиза от корта за известно време. Вдъхновяват го имена като Рафаел Надал и Нолан Джокович. Той не крие симпатиите си и към българина Григор Димитров, с когото са тренирали заедно като деца.

Казва, че не са му достигнали малко късмет и много финанси, за да може наравно с Григор Димитров да прославя България по световните кортове.

 

Стефан е написал в стената си: „Децата имат право на Бъдеще! Кога, ако не Сега! Подадената ръка на време може да помогне да се случи Чудото! Благодаря на всяко Добро Сърце!

Трябва да вярваш, че можеш. Необходимо е да намериш това кътче вътре в теб, където всичко е възможно. Започва се с мечта. Добавя се доверие и всичко това се превръща във вяра. След това се придава отдаденост и така се ражда целта. Когато се предприеме действие, започва част от живота ти. Добавиш ли решителност и време, мечтата става реалност… Хайде Приятели, да дадем зелена светлина на радости, мечти и надежди!!!

 

Семейството е разкрило банкова сметка, на която всеки, който желае, може да подпомогнете таланта на едно българско момче да реализира труда си и да прослави името на България. Със събраните средства ще се подпомогне участието на Стефан в турнири и тренировъчен процес , което да доведе до натрупване на точки в световната ранглиста. Това, от своя страна, може да го изведе на големите кортове, сподели за Topnovini.bg майката на Стефан Теменужка Габракова. Тя допълни, че се търсят и форми на спонсорство, за да бъде подкрепен младият тенисист. Близките благодарят на всеки, който подкрепи таланта му, като сметката е:

 

EUROBANK BULGARIA

BIC BPBIBGSF

IBAN: BG 11 BPBI 793844 59697401

STEFAN ITSOV TRIFONOV

А също така можете да се свържете с него във фейсбук на: https://www.facebook.com/pages/Stefan-Trifonov/823315214376430

 

Приканваме всички наши сънародници по света, да подпомогнем младия български тенисист според възможностите си.

Да го направим!

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*