Млади таланти – Алекса Михаил, нашето даровито момиче

Музиката е голямата ми страст и мечта!

Алекса Михаил е едно изключително дарование, което ни радва и тепърва ще покорява музикалните върхове.

Тя се класира във финалната шестица за участие в конкурса за млади творци и композитори – Fengaros Hight 2023, който ще се проведе на 24 юни 2023 г. в Амфитеатъра  на община Дали.

15 годишната певица и автор на песни приковава вниманието на публиката с емоционално заредената си музика и мощни балади. Нейният набор е колекция от песни, вдъхновени от света около нея – музика, която е както дълбоко лична, така и универсална. Тя използва текстовете си, за да вдъхне живот на историите, давайки глас на чувствата на болка, загуба, но също и любов и надежда. Алекса командва сцената с безпроблемна грация – тя притежава тиха интензивност, автентичност и уязвимост, които привличат слушателите, създавайки настроение, което е едновременно интимно и силно.

Родена е в Никозия в семейството на сънародничката ни Силвия Михаил и Михалис Михаил. Майката работи като организатор на международни събития, а таткото е със собствена строителна фирма.

Днес Алекса сподели за читателите на БГ Фактор:

„От много малка обичам музика и от 7 годишна започнах да се занимавам с музикален театър. След това започнах да взимам уроци по пиано, пеене и танци. Оттогава  музиката е неразделна част от живота ми.

 От 7 годишна участвам в мюзикъл представления, в телевизионна серия по канал Ant1, а също така и в реклами.

Започнах да композирам свои песни миналата година, на 14 години, и от тогава не съм спряла. Пиша музиката и текстовете, предимно на английски език. Говоря български, гръцки и английски много добре.

Имам невероятни учители по музика и по драматично изкуство в музикалната школа Potenzia del Arte, а също така и в училището ми The Senior School, които много ме подкрепят и насърчават.

Нямаме в рода си музиканти и творци, но татко е с много добър слух и прекрасен глас, а мама се е занимавала с театър в студентските си години. Така че, със сигурност съм наследила нещо и от тях.

Вдъхновението да създавам музика и текстове ми идва съвсем спонтанно и естествено, просто сядам на пианото и започвам да творя, да експериментирам и да усъвършенствам песните си.

Рано е да говоря за конкретен стил, обичам и се вдъхновявам от най-различни видове музика и изпълнители. Обожавам еднакво както големи звезди като Адел и Хари Стайлс, до нови изпълнители като Лизи МакАлпайн, а също и групи от 70-те като Флийтуд Мак.

Честно, малко познавам българския фолклор, но знае ли се, в някой ден може да се роди и нещо с български елементи.

Музиката е голямата ми страст и мечта, искам да се занимавам професионално с нея и да продължа да творя и да създавам музика, която докосва и пленява.“

Алекса е толкова млада и крехка, но не се страхува да мечтае и да следва мечтите си.

На 24 юни в Амфитеатъра в Дали тя ще пее за любовта, за свободата, за мечтите и дръзновенията, все теми, които вълнуват младото поколение.

Пожелаваме ѝ успех!

Заедно с другите финалисти на Fengaros Hight 2023, Алекса ще представи музиката си на живо по време на концерта Fengaros High на 24 юни 2023 г. в амфитеатър Дали.

По време на концерта победителят ще бъде избран чрез комбиниран процес на гласуване – 50% от гласовете определени от публиката, а останалите 50% от артистичната комисия.

Билети за концерта можете да закупите тук: https://fengaros.com/high

Видео:

https://www.instagram.com/reel/CtdfzwfLPKM/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA%3D%3D

Ева Иванова

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*