Мей и Анастасиадис обсъждат двустранните отношения между двете страни

 

Отношенията между Великобритания и Кипър се развиват много добре съобщи британският премиер Тереза Мей, във вторник след срещата с президента на Кипър Никос Анастасиадис.

„Сигурен съм, че връзките, които ни свързват в продължение на векове, ще продължат и в бъдеще“, каза Анастасиадис. Той добави, че на срещата бяха обсъдени двустранните отношения, Brexit, и също така кипърския въпрос. Анастасиадис прикани Мей да посети острова в бъдеще.

Президентът пристигна във Великобритания в понеделник, от Ню Йорк, където той присъства на Общото събрание на ООН и имаше тристранна среща с генералния секретар на ООН и лидера на кипърската турска общност Мустафа Акънджъ.

Президентът на Кипър беше придружен от външния министър Йоанис Касулидес, говорителят на правителството Никос Христодулидис и други официални лица.

„Трябва да кажа, че г-жа Мей е добре запозната с развитието на кипърския въпрос и процеса на преговорите“, каза Никос Христодулидис.

Следващите седмици ще бъдат много важни за преговорите е ще се види дали лидерите ще могат да преодолеят разногласията, които все още остават на няколко важни глави от преговорите. Министър-председателят подчерта, че Великобритания е готова да помогне на двете страни в усилията им да осигурят историческото споразумение за обединение на Кипър.

След срещата си с Мей, президентът ще лети за Париж, където той ще бъде приет в сряда от президента Франсоа Оланд.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*