МЕЖДУНАРОДНА ВЕЧЕР НА ГАСТРОНОМИЯТА

На 30 септември в Арадипу, Ларнака за втора година Община Арадипу и Културен клуб „Омония“ организират “МЕЖДУНАРОДНА ВЕЧЕР НА ГАСТРОНОМИЯТА”.

В тазгодишното издание на събитието осем общности, живеещи на територията на общината представиха своята национална кухня.

На Българската общност в Ларнака отново бе дадена най-високата оценка за презентация на национална кухня и културна програма.

Гости на събитието бяха посланик Христо Георгиев и Мая Жилиева, първи секретар на посолството на РБългария в Кипър, Ира Папагеоргиу, председател на СБК, Цвета Христофору и други.

Кметът на Арадипу поздрави гости и участници в събитието и им благодари за участието си.

Харула Харилау отправи приветствие на български език към гостите от посолството на РБългария и българите, живущи в район Ларнака и Арадипу.

България бе достойно представена от фирмите „BULCHEESE” и „BG ZARIA и родителите от българското училище в Ларнака „Д-р П.Берон“.

С удоволствие отбелязвам перфектната подготовка и невероятните български вкусове и аромати от българските щандове. Майки и дечица, облечени в национални български носии събираха погледите на местните гости.

Тънките мезета на Любо Вачев, прокарани с българско вино, погачите, тутманиците и козунаците на Светла Борисова, невероятните вкусотии, приготвени от нашите майки направиха вечерта  страхотна. Навсякъде усмивки и радостни възгласи…

 

Светът говори за вероятност от Трета световна война, криза и инфлация, а в Арадипу се виеше едно огромно хоро, събрало и сближило хора от различни националности,  като равни.

Песните  на добруджанските певци Ваня Василева и Добрин Добрев и хората на Ансамбъл „Българи“ Ларнака спечелиха овациите на публиката. На българското хоро се хванаха за ръце хора от всички националности. В края на програмата изненада за всички бе изпълнението на уникалната българска гайда от Георги Стоянов от Агия Напа, българинът, който след дни прави благотворителен купон в помощ на Българското училище в Парамини.

На Българското посолство бе връчена почетна плакета от организаторите , в знак на уважение и благодарност за невероятното представяне.

С чувство на гордост, ще заявя и този път, че от нашето по-хубаво няма! Българското участие бе посветено на 74 годишнината от освобождаването на Добруджа.

Отправям благодарност към всички, които прегърнаха идеята и за пореден път показаха единството на българите в Ларнака и района.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*