Медицинският център в Атиену няма лекари

Жителите на Атиену са много разочаровани. Новоизградения Медицински център продължава да е без лекари и аптека. Жителите на общината трябва да пътуват километри, за да получат медицинска помощ.

Новата двуетажна сграда е построена през 2021 г. и струва четири милиона евро. Разполага с 6-7 медицински кабинета, конферентни зали, приемна и аптека, която остава затворена.

Министърът на здравеопазването Попи Канари наскоро посети медицинския център и обеща, че ще помогне за назначаването на някои основни специалности от лекари, но до момента проблемът все още си остава неразрешен.

В същото време продължават страданията на жителите, които са принудени да пътуват извън Атиену за обикновен медицински преглед.

Кметът Кириакос Кареклас заяви, че в момента медицинският център на Атиену разполага с патолог, включен в GESY, 3-4 пъти седмично, със зъболекар веднъж седмично и с дерматолог също веднъж седмично. По същество става дума за сериозен недостиг на кадри.

Според кмета, медицинският център на района трябва задължително да разполага с кардиолог, офталмолог и лекари с други основни специалности, които да обслужват жителите не само на Атиену, но и на близките населени места.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*