Май 2019: Културен афиш в Кипър

Май е месецът с най-голям брой културни събития, организирани от българските училища и българските организации в Кипър.

И тази година през май ще се проведат различни културни събития, повод за радост, общение и национална гордост.

Опитахме се да направим един цялостен културен афиш за месец май с обявените до момента мероприятия.

10 май – Ларнака – Театър СКАЛА – Гостуват комиците от „ТуТуРуТкА“, като част от европейското им турне „За Левро повече”! Очаквайте много смях, забавление и игра с публиката! Начало на събитието 20:30ч. Вход 20-25 евро.

11 май – Пафос – Знаменитите ни комици ще разсмеят и българите в Пафос. Събитието ще се проведе в таверна  на ЛЕОФОРОС 47 и започва от 21:00 часа. Кувертът е 30 евро с включена консумация. Организатор Арена Кипър.

Фестивал на българската култура – Съюз на българите в Кипър

Тази година две са значимите събития, които съпътстват фестивала на българската култура – 10-годишнината от създаването на Българското училище в Паралимни – “Народни будители” и 20-годишнината от създаването на Съюза на българите в Кипър.

18 май – Паралимни – Българското училище „Народни будители“ става на 10 години. Канят ни на своя празничен концерт, който ще започне в 18:00 в Общинския амфитеатър в Паралимни. Вход свободен.

 

19 май – Никозия, зала „Кастелиотиса“ – Камерен концерт с произведения на Панчо Владигеров, Николай Меднер, Албинони, Шостакович, Брамс, с участието на Борислав Александров и Леони Хаджитома, Мирослав Господинов, Варвара Мерлзова, Красен Пенев и Гергана Георгиу. Начало 20:30ч. Вход свободен.

19 май – Лимасол – Празничен концерт, посветен на 24 май, с участието на гост изпълнители Вокална формация „Светоглас“ – Даниел Спасов, Милен Иванов и Виктор Томанов; народните изпълнители Олга Борисова, Виолета Маринова и Добрин Добрев и танцови състави от България, Кипър и Русия. Място на концерта – Митрополия Лимасол, начало 17:00часа. Събитието се организира от Българското училище „Паисий Хилендарски и Информационен офис „Финиотис“ в Лимасол и с подкрепата на сдружение „Българи зад граница“. Вход свободен.

29 май – Никозия – Представяне книгата на Маестро Мирослав Господинов „От пожълтелите ми страници“. Събитието ще се проведе в залата на Съюза на българите в Кипър, ул.“Епаминонда“7 от 19:00часа. Вход свободен.

8 юни – ЛимосолIV-ти Фолклорен фестивал „Соватчии“ с участието на ТФ „Соватчии“, ТФ“Канатица“ и специален гост народния певец Здравко Мандаджиев.

Място на събитието – Марина Лимасол, площада на старото пристанище. Начало 17:00часа. Събитието се организира от Теодоси Теодосиев и Сдружение „Българи зад граница“.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*