„Магистралата“ – новият сингъл на „Диана Експрес“

Новият радиосингъл на група „Диана Експрес”, озаглавен „Магистралата”, излезе преди броени дни.

Това е втори такъв през юбилейната 2014 г., когато легендарната формация празнува своята 40-годишнина на сцената.

Идеята за това заглавие е на основателя Митко Щерев, който е композитор и аранжор на песента. Автор на стиховете е златното перо на родния рок Александър Петров. Двамата се познават повече 20 години. Освен че са добри приятели, те създават над 30 песни, предимно за млади изпълнители. Творческия тандем Щерев – Петров продължава да работи и сега. Най-популярната песен, която свързва Александър Петров с „Диана Експрес”, е „Пиано за сам”, записана в албум на групата през 1991 г. – продуциран от „Балкантон” и по финансови причини не издаден. Преди година баладата бе един от гвоздеите в юбилейния концерт на Александър Петров по случай 60-годишнината му.

По случай 40-годишния си юбилей „Диана Експрес“ има натоварена концертна програма, която, освен участията по клубове, включва най-малко два концерта на месец. От март т.г. до сега групата е изнесла над 20 рецитала. През октомври Митко Щерев, Илия Ангелов, Бисер Йосифов, Живко Топалов и Александър Георгиев концертираха в Габрово, Велико Търново, Севлиево и Лондон, а през ноември ще изнесат концерти в Благоевград – на 20-и и в Ямбол – на 27-и.

„Длъжни сме да посетим всеки град в България, който има салон над 400 места”, коментира филмовият композитор на столетието Митко Щерев. „Един път заради юбилея и втори път заради това, че особено младите фенове обичат музиката ни, но не ни познават по лица”.

До края на тази година в програмата на групата влиза издаването на диск „10 златни хита – 40 години „Диана Експрес” и голям концерт в София.

 

Можете да чуете тук новата песен на „Диана Експрес“:

 

Или на: https://www.youtube.com/watch?v=W6sfeRh3mQ

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*